Thursday, February 17, 2011
Болоњезе сос
Уживајте во прекрасниот Болоњезе сос со потекло од Болоња, Италија. Рецептот нема да ви одземе повеќе од 1 час подготовка. :)
Потребни состојки:
1. 1/2 kg мелено говедско месо.
2. 1 сечкан кромид.
3. Чаша црвено вино.
4. Томатело
5. Mасло, сол, бибер, црвен пипер.
Подкотовка:
Ставете го меленото говедско месо во тава предходно загреана во масло. Пропржете го малку месото. Потоа додајте го сечканиот кромид и мешајте. Додадете ја чашата вино и томателото и во следните 40 минути гответе на средна температура. Додајте сол, бибер, и црвен пипер по желба. Сервирајте го со тестенини по ваша желба, но мене лично болоњезе сосот ми е најубав кога е во комбинација со макарони. Ова е мој начин на подготовка на болоњезе сосот, па се надевам дека ќе ви се допадне. :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment